Конкурс “Erasmus для молодих підприємців - Україна” ReadyForEU: конкурси Єврокомісії для підтримки інтеграції МСП України у Внутрішній ринок ЄС
опубліковано 13 березня 2023 року о 16:40

1. Тип допомоги: різнобічна підтримка

2. Термін дії: 2023 рік (орієнтовно)

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги: встановлення міжнародних ділових контактів, фінансова підтримка й допомога в оплаті проживання та подорожі

5. Дедлайн: 11 травня 2023 року

6. Учасник(и): молоді підприємці

7. Виконавець: Європейська Комісія

8. Сфера діяльності: набуття підприємницького досвіду в інших європейських країнах


КонкурсErasmus для молодих підприємців — Україна” з бюджетом у 3 мільйони євро дозволить новим українським підприємцям набути підприємницький досвід в інших європейських країнах. Цей проєкт буде започаткований у рамках уже створеної програми Erasmus для молодих підприємців (EYE), яка запропонувала для понад 22 000 підприємців з усієї Європи можливість поділитися своїми підприємницькими ноу-хау. До вже створеної програми EYE звернулася найбільша кількість українських підприємців, які подали заявки (154) та взяли участь у програмі (79) протягом 2022 року.

У рамках конкурсу будуть відібрані організації в Україні та ЄС, які приймуть до 430 нових українських підприємців і знайдуть для них підприємців, що співпрацюватимуть з ними в ЄС. Потім цим підприємцям буде надана фінансова підтримка й допомога в оплаті проживання та подорожі.


Для довідки

Програма Внутрішнього ринку — це сучасна, проста й гнучка програма, яка об'єднує широкий спектр заходів, що раніше фінансувалися окремо, в одну узгоджену програму. Вона покликана допомогти повністю реалізувати потенціал внутрішнього ринку й забезпечити відновлення Європи після пандемії COVID-19. Маючи на період 2021—2027 років бюджет у 4,2 мільярди євро, вона забезпечує комплексний пакет для підтримки та зміцнення контролю Внутрішнього ринку. Крім того, Програма підтримає краще виконання законодавства Союзу та сприятиме підвищенню конкурентоспроможності МСП, зокрема через Європейську мережу підприємств, кластери та Erasmus для молодих підприємців.

Від моменту створення у 2009 році програми Erasmus для молодих підприємців (EYE) у ній взяли участь понад 22 000 підприємців. Україна вже кілька років є країною-учасницею, і ця програма змогла продовжуватися, незважаючи на війну.


Конкурсні документи (клікай та завантажуй):

Стандартний шаблон пропозиції
Документ про конкурс
Детальний шаблон бюджета

Типова угода про грант з одним чи декількома бенефіціарами


Пропозиції необхідно подавати в електронному вигляді після авторизації та реєстрації через Funding & Tenders Portal Electronic Submission System (доступний через головну сторінку in the Search Funding & Tenders section).

Назва конкурсу - Support to Ukrainian companies to integrate into the Single Market


Відповіді на запитання щодо конкурусу можна знайти:

Інтернет-посібник

на сторінці “Теми”

FAQ порталу (для загальних питань)


З індивідуальними запитаннями щодо системи подання на порталі звертайтеся до ІТ-відділу

Запитання, не пов’язані з ІТ, слід надсилати не пізніше ніж за 5 робочих днів до закінчення терміну подання пропозицій на таку електронну адресу: EISMEA-SMP-COSMEENQUIRIES@ec.europa.eu.


 ІнфоДжерела: https://euprostir.org.ua/opportunities/211158,

Support to Ukrainian entrepreneurs- Erasmus for Young Entrepreneurs

TOPIC ID: SMP-COSME-2023-EYEUA-01


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux